2018. május 31., csütörtök

Himalája sószappan

A boltokban sószappan néven általában csak egy sótömböt árusítanak. Biztos az is jó valamire, még nem próbáltam, de nem is szándékozom kipróbálni. Maradok a saját szappankáimnál. :)

Az otthoni szappanosok által készített sószappan úgy fele-fele arányban tartalmaz sót és olajokat. Ilyen az enyém is. Az általam felhasznált olajok: kókuszzsír, szőlőmagolaj és olívaolaj. Ezen olajok jótékony hatásáról is elég sokat lehet olvasni. Azonban a só is egy kitűnő bőrápolószer. A leírások szerint egy ilyen sószappan szinte bármilyen bőrtípuson használható, legyen az száraz vagy zsíros, ekcémás, pikkelysömörös vagy éppen aknés, pattanásos, gyulladt, esetleg egy normális típus.
A bőr természetes pH-ját is segít visszaállítani, összehúzza a pórusokat, ezáltal csökken a bőr vízvesztesége, kiegyensúlyozza a faggyúmirigyek működését.

Alapjában véve, mivel só, ezért jó kemény szappan lett belőle. A só csökkenti a szappan habzását, de mivel ebben finom olajok is vannak, ezért ez a szappan egész jól habzik. Egész finom kis habja van.

Színe ugyebár a rózsaszín himalája sótól ilyen szép rózsaszínes. Illatnak nagyon finom levendula illóolajat kapott.

Mindenképpen megér egy próbát, ha már olyan sok jótékony hatása van. Nevezhetném akár gyógyszappannak is. 💜


A bal oldali képen már összekevertem az olajokat, a lúgot és hozzáadtam a sót és illóolajat is.

A jobb oldali képen a szilikonformákban vannak. Megy be a sütőbe egy kis melegedésre. Holnap kiszedem a formákból és megint lehet velük várni a használatukig. Talán nem kell olyan sokat, mint a többi szappannál, hiszen ez eleve nagyon sós, talán hamarabb is szárad.

A fenti képen pedig látszik, hogy milyen gyönyörűségesek ezek a szappanok is. És csodás velük a fürdés. Már korábban készítettem egy adagot, ezért tudom. 😍💗






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azért még van remény ;)

  Sziasztok! Tudom, hogy régóta nem jelentkeztem semmi újdonsággal, de az a helyzet, hogy már jó egy éve nincs lehetőségem szappant készíten...